1,2 millioner kroner i erstatning til Canal Digital og Viasat

Ejeren af en satellitudstyrsvirksomhed i Randers blev den 4. november 2004 ved Retten i Randers dømt til at betale en erstatning på 1.000.000 kroner til Viasat og Canal Digital.

Derudover skal vedkommende også betale procesrenter, egen advokat samt Viasat og Canal Digitals sagsomkostninger, så den dømtes samlede udgifter i forbindelse med sagen når et stykke op over 1,2 millioner kroner. Sagen var anlagt af STOP på vegne af Viasat og Canal Digital.

“Vi er selvfølgelig glade for dommen. Men der dryppes lidt malurt i bægeret, når man ved, at det reelle beløb, som den dømte snød Viasat og Canal Digital for, var 4.572.200 kroner. Men vi ønskede ikke at anlægge sag for det fulde beløb, dels fordi det er tvivlsomt, om sagsøgte nogensinde kan betale, selvom vi selvfølgelig vil gøre vores, for at det sker. Dels fordi retsafgiften er så høj, at det ikke kunne svare sig for os, at kræve det fulde erstatningsbeløb”, siger Niels Jørgen Langkilde, der er informationschef i Viasat og bestyrelsesmedlem i STOP.Den dømte er også blevet tilpligtet at ophøre med at markedsføre, sælge og/eller vederlagsfrit at overdrage programkort (smartcards), hvis formål det er at give uautoriseret adgang til kodede radio- og TV-programmer.

“Det er klart, at der er tilfredshed med dommen hos os. Der er jo reelt tale om virksomhed, som undergraver grundlaget for vores forretning. Jo flere piratkort, der er i omløb, desto sværere bliver det for os, at få råd til at købe og lave de kvalitetsprogrammer, som vi ved seerne gerne vil have. Derfor er det vigtigt, at de grove lovovertrædere, som den dømte i Randers, stilles til ansvar”, siger Jens Arnesen, direktør i Canal Digital og medlem af bestyrelsen i STOP.