Tv-pirater stoppet i København og Sønderjylland

Kort før påske blev der sat en stopper for to mænds illegale forretninger med at sælge piratkort. Mændene solgte tomme tv-kort, der kan bruges til betalingskanaler som Viasat og Canal Digital, og de kan nu se frem til bøder og erstatninger på flere hundrede tusinde kr.

De to mænd blev fældet under ransagningen hos en tredje pirat, hvor der blev fundet papirer, som viste, at de tre har handlet piratudstyr med hinanden. I Sønderjylland er der tale om en mand, der ved siden af sit almindelige arbejde har haft en forretning på internettet, hvor han solgte tomme tv-kort. I København er det en butik, som sælger parabolantenner og satellitmodtagere, der også har haft en mere dunkel forretning med at sælge piratkort.

Det er organisationen STOP, der har opsporet piraterne og trukket dem i retten. STOP arbejder på vegne af betalingskanaler som Viasat og Canal Digital med at bekæmpe de ulovlige fjernsynskiggere. “Desværre er der stadig mange, som kigger med på kanalerne uden at betale”, siger STOP’s direktør David Würgler. “Tyveri af tv-signaler er et problem for betalingskanalerne, men når folk kigger med uden at betale, så betyder det også, at de som har bidraget til udsendelserne ikke får den fulde betaling for deres arbejde”, siger David Würgler. “Det går bl.a. ud over skuespillere, forfattere og komponister, som mister en vigtig del af deres indtjening”.

I sagerne fra København og Sønderjylland har de to mænd tilstået tilsammen at have solgt flere tusinde illegale kort.”Der er pirater, som har en rigtig god forretning ved at sælge ulovligt udstyr, og selvom vi kan kræve bøder og erstatninger, så er det åbenbart ikke afskrækkende nok”, siger STOP’s direktør David Würgler. “Det er nok svært helt at komme piraterne til livs, men det ville uden tvivl have en præventiv virkning, hvis folk risikerede hårdere straffe, ” siger David Würgler.

De to mænd skal foreløbigt betale sagsomkostninger, men STOP overvejer, om de skal retsforfølges yderligere. Bliver det tilfældet, kan de se frem til at skulle betale bøder og erstatninger, der i flere tidligere sager er løbet op i mere end 1. mio. kr.