Retten i Haderslev stopper sønderjysk pirat

Retten i Haderslev besluttede onsdag den 24. marts at sætte en stopper for en sønderjydes lyssky forretning. Manden solgte tomme tv-kort, der kan bruges til betalingskanaler som Viasat og Canal Digital, og han risikerer nu bøde og erstatninger på flere hundrede tusinde kr.

Man skal vælge sine fritidsinteresser med omhu. Det måtte en sønderjysk mand sande onsdag den 24. marts, da retten i Haderslev gav ham besked på at lukke sin illegale forretning. Manden bor og arbejder i Sønderjylland og har ved siden af sit almindelige arbejde også haft en forretning på internettet, hvor han har solgt tomme tv-kort, som kan bruges til at stjæle tv-signaler.

Sønderjyden blev fældet af organisationen STOP, der på vegne af betalingskanaler som Viasat og Canal Digital arbejder med at bekæmpe de ulovlige fjernsynskiggere. Det var under en ransagning hos en anden pirat, at STOP fandt beviser på, at manden handlede illegalt med tv-kort. Stillet over for beviserne i retten indrømmede han, at han gennem de sidste par år har solgt flere tusinde piratkort.

“Desværre er der stadig mange, som kigger med på kanalerne uden at betale”, siger STOP’s direktør David Würgler. “Tyveri af tv-signaler er et problem for betalingskanalerne, men når folk kigger med uden at betale, så betyder det også, at de som har bidraget til udsendelserne ikke får den fulde betaling for deres arbejde”, siger David Würgler. “Det går bl.a. ud over skuespillere, forfattere og komponister, som mister en vigtig del af deres indtjening”.

STOP overvejer nu, om manden skal retsforfølges yderligere. Bliver det tilfældet, kan han se frem til at skulle betale bøder og erstatninger, der i flere tidligere sager er løbet op i mere end 1. mill. kr.