Tv-pirat ransaget i Hjørring

Ransagning hos tv-pirat i Hjørring bliver startskuddet til indsats i det nordjyske. Den 18. marts kl. 6.30 fik en mand ransaget sit hus i udkanten af Hjørring. Da manden så, at det var kongens foged, forsøgte han at lukke døren. Den kvindelige foged satte dog hurtig sin fod i døren og fik med politiets hjælp åbnet døren.

Manden var mistænkt for at sælge piratkort og hævdede, at han ikke havde noget ulovligt udstyr. Efter en grundig ransagningen blev der dog fundet både piratkort, brænder og computerudstyr til at fremstille de illegale tv-kort. En del af det mest belastende materiale blev fundet skjult under ægtesengen.

Han kan nu se frem til bøder og erstatningskrav, som i tidligere sager er løbet op i millionklassen. Og i yderst fald risikerer han også fængselsstraf i op til et halvt år. Det var politiet og Fogedretten i Hjørring der gennemførte ransagningen sammen med repræsentanter fra STOP.

STOP arbejder på vegne af betalingskanaler som Viasat og Canal Digital med at bremse det ulovlige fjernsynskiggeri. “Desværre er der stadig mange, som kigger med på kanalerne uden at betale”, siger STOP’s direktør David Würgler. “Tyveri af tv-signaler er et problem for betalingskanalerne, men at nogle stjæler sig adgang til tv-programmerne betyder også, at de som har bidraget hertil ikke får den fulde betaling for deres arbejde,” siger David Würgler. “Det går bl.a. ud over skuespillere, forfattere og musikere, som mister en vigtig del af deres indtjening. ”

STOP har detektiver over hele landet, og det var én af disse detektiver, der som opfølgning på et af mange spor fandt frem til piraten i Hjørring. Efter denne sag er det åbenbart, at det er nødvendigt at styrke indsatsen i Nordjylland. Ét enkelt af de forstærkede tiltag i det nordjyske vil alle kunne se, for STOP’s kampagnebil vil ekstraordinært være på vejene i Nordjylland fra mandag den 29. marts. “Vi skal naturligvis følge op på de oplysninger som er kommet frem i denne sag”, siger direktør David Würgler. STOP afventer resultatet af en nærmere undersøgelse af mandens computer.