Massiv reaktion efter piratsag i Haderslev

Onsdag i sidste uge besøgte Scandinavian Tv Organisations against Piracy (STOP) en midaldrende mand fra Haderslevområdet i selskab med fogeden efter et anonymt tip. Efter omtale af sagen i flere medier er det væltet ind med nye henvendelser til selskabet, som er positivt overraskede over den store interesse. Og på et enkelt nyhedssite fik historien mere end 10.000 hits.

I sommeren 2003 kom STOP på sporet af manden fra Haderslev efter et brev med vigtige oplysninger om en omfattende piratforretning. Brevet indeholdt også kundelister over personer fra lokalområdet, der havde handlet hos manden, og ifølge direktør for STOP, cand. jur. David Würgler er henvendelsen ikke et særsyn.

”Hver eneste dag modtager vi mindst 10 opkald på vores voicemail, hvor folk kan indtale oplysninger om pirateri. Dertil kommer henvendelser pr. såvel brev som e-mail, og mange af vores store sager er startet med en henvendelse til vores kontor. Det er sagen fra Haderslev et glimrende eksempel på”.

STOP har det seneste år kørt en intensiv kampagne mod køb, salg, fremstilling og distribution af de såkaldte piratkort. Kortene kan give adgang til betalingskanaler, uden at modtageren vel at mærke betaler for ydelsen. Og det er ifølge STOP en væsentlig årsag til de mange henvendelser:

”I den seneste uge har vi kunnet aflæse en stor interesse på de nyhedssites, som har bragt historien. Et af stederne har haft mere end 10.000 hits, og mange brugere har flittigt debatteret nyheden. Rigtig mange folk ringer til os og udtrykker deres utilfredshed med, at de selv betaler for en vare, som andre har adgang til på ulovlig vis. For betalingskanaler er netop en vare på lige fod med så mange andre, som forbrugeren kan nyde godt af – mod betaling naturligvis. Tv-selskaberne betaler millionbeløb for kvalitetsfilm og populære sportsprogrammer, og det er naturligvis ikke gratis at få lov til at kigge med”, udtaler David Würgler og fortsætter:

”Det er ikke kun tv-selskaberne, der bliver snydt for en indtægt. Det samme gælder for de skuespillere, komponister og forfattere, der modtager royalties for deres arbejde for kanalerne. Det er kun rimeligt, at forbrugeren betaler for det, han får”.

Siden den omfattende omtale af sagen i Haderslev, er antallet af henvendelser til STOP steget markant. Selskabet har fået en lang række nye henvendelser over hele landet, og efterforskningen er allerede indledt.