Aktion mod pirat i Haderslev

Onsdag aften tog Scandinavian Tv Organisations against Piracy (STOP) et afgørende skridt mod en pirat fra Haderslevområdet. Sagen har haft STOPs bevågenhed siden juni måned, hvor et anonymt tip bragte selskabet på sporet af den midaldrende mand. Og onsdag besøgte STOP manden på hans private bopæl i selskab med fogeden.

I flere år har STOP haft intensivt fokus på piratproblemet, som har kostet branchen, herunder Viasat A/S og Canal Digital A/S, millionbeløb. I foråret søsatte STOP en storstilet kampagne for at gøre opmærksom på, at al omgang med piratkort er ulovligt.

Og hidtil har kampagnen vist gode resultater. STOP besøger de områder i landet, hvor der er størst problemer med piratkort. Og nu har den aktuelle sag sat Haderslev på kortet over disse byer.

“I sommer modtog vi et anonymt tip om en mand fra Haderslev, som i stor stil fremstillede og solgte piratkort. Tippet var ledsaget af en udførlig liste over kunder fra både Haderslev, Vojens, Gram og flere af de omkringliggende byer. Fælles for dem var, at de havde købt piratkort hos manden, der selv havde lavet dem hjemme i privaten, hvor han også driver erhvervsvirksomhed”, fortæller direktør for STOP cand. jur. David Würgler og fortsætter: “Vi kiggede nærmere på sagen, og vores efterforskning viste, at kortene fra mandens forretning gav adgang til Viasats programmer”.

Onsdag aften besøgte STOP piraten i selskab med fogeden med henblik på at sikre sig beviser, der skal bruges i en kommende sag mod manden. Under ransagningen dukkede både blanke kort og fakturaer over indkøb af disse op sammen med diverse hardware. Desuden fandt STOP emballage til 13 receivere af mærket “Force”, og heraf var flere stadig med indhold. Alle receivere var indkøbt i Tyskland.

“Overalt i landet har STOP kostet pirater både fængsels- straf, bøder og erstatninger i hundredetusindekroners klassen. Vi er godt tilfredse med resultatet af bevissikringen i Haderslev og går nu videre med det beslaglagte materiale. Men lige så interessant er naturligvis piratens kundeliste, som vi har fået adgang til. For det er ikke alene ulovligt at fremstille og sælge piratkort. Det er også strafbart at købe og besidde et kort. Og sagen her viser, hvor farligt det kan være at handle med en pirat, der fører kartotek over sine kunder, slutter David Würgler.