Piratjakt ger resultat: TV-pirat dömd till vite på 2 000 000 kr

Stockholms tingsrätt har dömt en TV-pirat till att utge 2 000 000 kr i vite samt att ersätta STOP:s rättegångskostnader med närmare 130 000 kr. Detta innebär ett stort steg framåt i TV-bolagens kamp mot TV-piraterna.

TV-piraten har drivit en hemsida där han har marknadsfört piratkort. Han har tidigare dömts till förbud av marknadsdomstolen för marknadsföring och försäljning av piratutrustning samt avsuttit fängelsestraff för samma brott. TV-piraten har även tidigare dömts att betala 3 000 000 SEK i skadestånd till STOP för försäljning av piratkort. I och med Stockholms tingsrätts dom har TV-bolagen nu en gång för alla satt stopp för TV-piraten.

“Vi har kämpat hårt för att få stopp på piraten i fråga. Denna dom är vi mycket nöjda med” säger en stolt Urban Olsson, säkerhetsansvarig på branschforumet STOP. “Det är viktigt att vi med hjälp av domar som denna visar på att piratverksamheten är olaglig och att det handlar om organiserad kriminalitet. Följderna kan drabba piraten mycket hårt, med fängelse, böter, skadestånd eller utdömt vite som följd.”

TV-bolagen arbetar hårt för att bekämpa den piratverksamhet som drabbar TV/media-branschen. Piratverksamheten är till stor skada för hela branschen och indirekt även för tittarna. I förlängningen innebär TV-bolagens minskade intäkter ett sämre utbud av TV samt högre kostnader för de som betalar.