Aktion mod restauratør på Amager

Et anonymt tip om ulovlig visning af fodboldkampe på et diskotek på Amager førte til en storstilet politiaktion den sidste lørdag i november. Ejeren underholdt sine gæster med kampe fra bl.a. SAS-ligaen, som sendes på 3+, uden at have tilladelse til offentlige visninger fra Viasat.

Hver weekend følger tusindvis af danskere med i stillingen i den populære SAS-ligaen. Enten hjemme fra sofaen eller fra en af de mange cafeer eller restaurationer, som har indgået erhvervsaftale med Viasat, der distribuerer den danske fodboldliga. Udover SAS-ligaen har Viasat rettighederne til at distribuere Champions League, som sendes på TV3, 3+ og Viasat Sport. Den spanske liga, der sendes på TvDanmark, distribueres derimod af Canal Digital ligesom engelske Premier League og italienske Serie A, som CANAL+ har rettighederne til.

Der kræves nemlig et særskilt abonnement, hvis man vil vise betalingskanaler i offentligt regi. Så selvom restauratøren måske har abonnement hjemme i privaten, kan modtager og kort ikke benyttes i restaurationen. Dette var imidlertid ikke tilfældet for en restauratør på Amager, der viste fodboldkampe hver weekend ved hjælp af et piratkort. Desuden sad der også et piratkort hjemme i mandens private modtager.

Scandinavian Tv Organisations against Piracy (STOP) modtog i starten af november et anonymt tip om den ulovlige visning og anmeldte sagen til Tårnby Politi. En aktion på stedet gav straks resultater, idet politiet fandt 2 piratkort. Nærmere undersøgelse viste, at kortene indeholdt Viasats dyreste abonnement, herunder Ticket, der i foråret gav adgang til alle kampe fra SAS-ligaen.

En erhvervsaftale indebærer, at der betales for det antal kampe, man ønsker at vise. Og der skal betales ekstra for tilladelsen til at vise den populære danske liga SAS-ligaen. I stedet havde restauratøren valgt den noget billigere løsning og benytte et piratkort.

“Vi er meget opmærksomme på offentlige visninger af betalingsprogrammer”, fortæller David Würgler, og fortsætter: “Det er nemt at springe over, hvor gærdet er lavest og anskaffe sig et piratkort, men det har altså konsekvens for restauratøren. Vi tøver ikke med at politianmelde restaurationen, og det kan ende med at blive en dyr affære”, slutter David Würgler.